Reklam

12 Aralık 2007 Çarşamba

Yıl başı için 1 milyon dolarlık altın ve pırlantalı köpek tasması



İngiliz basını, yılbaşında 'özel' armağan vermek isteyenler için en pahalı hediyelerin listesini yaptı. Listedeki en ucuz hediye, köpek tasması ve değeri 1 milyon dolar. Ya en pahalı ne kadar?

İngiliz basını, yılbaşında 'özel' armağan vermek isteyenler için en pahalı hediyelerin listesini yaptı..

TELEFON: 1.3 MİLYON $ Moskova'da üretilen 1.3 milyon dolarlık cep telefonunu 50 pırlanta süslüyor.

* TAVLA: 20 BİN $ William & Son şirketinin ürettiği hediyelik eşyalar arasında, tavla oyunu da bulunuyor. Ancak firmanın ürettiği, siyah timsah derisinden yapılan tavlalar 20 bin dolara satılıyor.

* ŞAMPANYA: 150 BİN $ Ünlü modacı Karl Lagerfeld'in tasarladığı, tatlı su levreği derisinden yapılan özel kutularda satılan Dom Perignon'un bir şişesi için, 150 bin dolar ödemek gerekiyor.

* OYUNCAK AYI: 90 BİN $ Çocuklar oyuncak ayıları çok seviyor. Ancak Steiff firması, ürettiği bir oyuncak ayı için 90 bin dolar istiyor. Çünkü ayının ağzı altın, kürkü altın iplikten örme, gözleri safir, göz bebekleri ise 20 pırlantadan yapılmış.

* TASMA: 1 MİLYON $ Köpeklerini sevindirmek isteyenler için biraz fazla lükse kaçsa da, ilginç bir hediye. Stephen Webster tasarımı... İki karatlık pırlantayla süslü ve altın işlemeli.

İngiliz zenginler yılbaşında bu hediyeleri birbirlerine verirler mi bilinmez ama, bir sivil toplum örgütünün Ağustos ayında yapmış olduğu araştırmaya göre, Britanyalılar her yıl "istenmeyen" yılbaşı hediyelerine 2,3 milyar sterlin harcıyor.

BM tarafından desteklenen sivil toplum örgütü "World Vision"nın yaptırdığı araştırmaya katılan, 1400 yetişkinin dörtte üçünden fazlası, her yıl istenmeyen yılbaşı hediyeleri için 50 sterline kadar gereksiz para harcadıklarını ifade ediyorlar

İşin ilginça yanı ise, hediyelerin yüzde 39'u tozlu raflarda unutulurken, yüzde 28'i bir süre sonra internette satılıyormuş.

Hiç yorum yok: