Reklam

11 Aralık 2007 Salı

Sahte altın nasıl ayırt edilir?



Eğer en iyi yatırım amacı altındır diyorsanız ya da hem yatırım olsun hem takı yapar havamı atarım düşüncesindeyseniz altının sahtesini gerçeğinden ayıracak kadar da uyanık olmanız gerekir. İşte size farkı fark ettirecek bir kaç ip ucu:

Aldığınız altın markalı ise mutlaka patenti vardır. Eğer markalı bir ürün almıyorsanız güvendiğiniz bir kuyumcudan almayı tercih edin.

Sahte olup olmadığı konusunda şüpheleriniz varsa altını sert bir cisimle çizin. İçinden çıkan renk sarıysa altınınız gerçek, kahverengiyse altınınız sahtedir.

Gerçek altının rengi daha koyudur.

22 ayarın sesi tok, sahte altının sesi tiz gelir.

Altının ayarı nasıl anlaşılır?

Altını siyah mihenk taşına sürdüğünüzde, kalemle çizilmiş gibi izler oluşur. Bu çizgilerin üzerine özel hazırlanmış asitler sürülür. Altının çizgisinin silinmediği asit hangi ayara tekabuül ediyor ise altın o ayarın üstündedir. Yani her ayar için farklı kuvvette asit vardır.

Altınınızı nasıl saklamalısınız?

Altının tozla ve nemle temas etmemesi önemli. Hava nem ve toz biraraya geldiğinde altın oksitlenir ve takıların üzerindeki kir oluşmasına neden olur. 24 ayar altında bu olmaz.

Mücevher kutuları ve çantaları altın müceverleri muhafaza etmek / taşımak idealdir. Havadaki tozu içine almayacak şekilde herhangi bir örtünün içinde de saklayabilirsiniz ama kullandığınız örtünün tüysüz olmasına dikkat edin.

Altın sizin için bir yatırım aracı ise kasalar en güvenli yerdir.

Hiç yorum yok: