Reklam

29 Nisan 2008 Salı

Kadınların vazgeçilmezleri



İstanbul'da düzenlenen Mücevher Fuarı ziyafetçilerin aklını başından aldı. Pırlantalar ise fuarın gözdesiydi.

Yeşilköy CNR Fuar alınında düzenlenen 26. Mücevher Fuarı (İstanbul Jewellery Show) göz kamaştırıcı koleksiyonlarla yoğun ilgi gördü. 26-30 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda; firmalar bu sezonun takı trendlerini belirledi.

İRİ YÜZÜKLER ÇOK MODA
2008 mücevher modasında çok renklilik hakim. Farklı renkteki değerli taşlar aynı ürünün üzerinde buluşuyor. Beyaz, sarı ve kırmızı altın kullanılırken, motiflerde parmak izi öne çıkıyor. Kültürlerden esintiler ve semboller bu yılın en sevilenleri arasında yer alıyor. İri taşlı kolye, küpe ve yüzükler de dikkat çekiyor. Yarı değerli taşlardan trumalin, amatis, topaz kullanılıyor.

Dünyayı mücevherle donattık



Türkiye mücevher ihracatında patlama yaşıyor. Yılın ilk 2 ayında yapılan değerli taş ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 447 arttı.

Yeraltı zenginlikleriyle dikkat çeken Türkiye, değerli taşlarıyla dünyanın gözünü alıyor! Mücevher ihracatımız da her geçen yıl daha da yükseliyor. Bu yılın ilk iki ayında 'İnciler, kıymetli taşlar ve metal paralar' ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 447 artarak 2 milyar dolara yaklaştı.

REKOR ARTIŞ
İki aylık ihracat, neredeyse geçen yılın tümündeki tutarı yakaladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ocak-Şubat döneminde 'İnciler, kıymetli taşlar ve metal paralar'da ihracat tutarı 1 milyar 996.6 milyon dolara ulaştı.

İNCİLER, KIYMETLİ TAŞLAR
Söz konusu fasılda ihracat tutarı geçen yılın aynı döneminde 365 milyon, tümünde de 2 milyar 623.8 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. İnciler, kıymetli taşlar ve metal paralar ihracatının geçen yılın ilk iki ayında toplam ihracatta yüzde 0.3 olan payı, bu yıl yüzde 9.2'ye ulaştı. Geçen yıla göre yaşanan yüzde 447 rekor ihracat artışı dikkati çekti.

Mücevher tutkunlarına



Mücevherlerinizi ne zaman ve nerede kullanacağınızı, nereden satın alacağınızı ve bakımını nasıl yapacağınızı biliyor musunuz?

Kadınların dünyasında çok özel bir yeri vardır mücevherlerin. Işıltısıyla göz kamaştıran, paha biçilmez mücevherlere sahip olmak her kadına nasip olmaz. Ancak bilinmesi gerekir ki; mücevher sahibi olmanın, satın almanın, bakımının bazı incelikleri var. Harper's Bazaar dergisinin haberine göre, işte bu inceliklerden örnekler:

Sahte olmasın!

* Antika bir parça ya da kıymetli taş alırken dükkan sahibinden sertifika isteyin. Sertifikası yoksa, sahte olma ihtimali çok yüksektir.

* Tanınmış mücevhercilere gidin. Kandırılma ihtimaliniz çok daha düşüktür.

* İnternetten pırlanta almayın. İnternetteki müzayedeler, sizi sahtekarlıklara karşı koruyacak hukuki donanıma sahip değillerdir.

Bakımı

* Mücevherlerinizi en azından iki haftada bir temizleyin. Temizlemek için kullandığınız malzemenin amonyak, sirke ya da başka güçlü kimyasal içermediğinden emin olun. Bunlar, uzun vadede mücevheri bozar.

* Su ve sabundan uzak durun. Çünkü mücevheri matlaştırır.

* Yumuşak diş fırçaları tozunu almak için idealdir.

* Her zaman mücevherlerinizin kuru kalmasına özen gösterin. Su ve nem, paslanmalara ya da çıkartılması zor izleri oluşturur.

* Mücevherlerinizi ayrı torbalarda saklayarak, çizilmelerini önleyin.

Abartıdan kaçının

Mücevher sahibi olmanın ayrıcalığını yaşarken, onları nasıl, hangi kıyafetlerle kullanacağınızı da iyi bilmeniz gerekiyor. Örneğin, onları en umursamaz şekilde jeanler ve beyaz bir gömlekle kullanabilirsiniz. Eğer renkli taşlı bir mücevher takacaksanız, kıyafetinizdeki bir renge ya da makyajınıza uydurmayı deneyin. Ayrıca yaratıcılığınızı kullanarak küpeleri broş, broşları da saç tokası oarak kullanabilirsiniz. En önemlisi de, ortama uygun giyinmek. Eğlenceli bir gece için renkli taşlarla şıklığınızı tamamlayabirsiniz. Göz alıcı, parlak, ışıltılı takıları ise çok özel gecelere saklayın.

24 Nisan 2008 Perşembe

Bu yıl kulaklar ışıl ışıl parıldayacak




Zarafetin ve kadının simgesi olan pırlanta, kışa da damgasını vuruyor. İşte, yüzüklerden broşlara kadar pırlanta modası....

Pırlanta takılar, sadece geceleri kullanılan aksesuar olmaktan çıktı. Artık günlük kıyafetlerle özgür bir biçimde, günün her saatinde kullanılıyor.

BAŞ DÖNDÜRÜYOR...
En az 3 sıra mücevherli tasarımdan oluşan ve omuza yaklaştıkça genişleyen küpeler olarak tanımlanan büyük avize pırlanta küpeler, mücevher dünyasındaki en büyük trend olmaya aday. Avize küpeler, Jennifer Aniston, Sharon Stone ve Cate Blanchett gibi yıldızların kulaklarını süslüyor. Bu küpeler, resmi davetlerde baş döndürücü aksesuar olmalarının yanı sıra gündelik giysilerle de çok rahat kullanılabilir.

ELBİSE SIRTINA BROŞ
"Vintage" ve modern tarzların bir arada uygulandığı yeni broşlar, zevkle kullanabileceğiniz ışıltı saçan mücevherler olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik artık sadece tayyörlere de takılmıyor. Pop yıldızı Beyonce Knowles elbisesinin sırtına, oyuncu Sarah Jessica Parker ise saçına taktığı pırlanta broşla tarzlarını sergiledi.

SAÇLARA ÖZEL TAÇ
Pırlanta saç tokaları, taçlar ve ışıldayan pırlanta broşlar takmak çok moda. Pırlanta saç tokaları, zarifliğin ve tarz sahibi olmanın göstergesi...

KÜPELER ŞELALE GİBİ...
Çıplak boyna doğru sallanan bir çift uzun pırlanta küpenin "şelale etkisi" muhteşem bir zarafetin simgesidir. Liv Tyler ve Julia Roberts, düz kesimli siyah elbiselerini omuza kadar inen, uzun küpeleriyle tamamlıyor.

MODERN TASARIMLAR
Son zamanlarda pırlanta, bir kadının bağımsızlığını ve refahını simgelemeye başladı. Özellikle sağ ele takılan yüzüklerle... Pırlanta mücevher konusunda her zaman modayı belirleyenlerden biri olan Sarah Jessica Parker gibi yıldızlar sağ ele yüzük takma konusunda öncü. Sağ ele takılan pırlanta yüzükler, çiçek biçimlerinden, romantik, geometrik ya da modern tasarımlara kadar çok çeşitli seçeneklerle sunuluyor. Halle Berry ve Salma Hayek gibi modern, güçlü yıldızlar, sağ ellerine taktıkları yüzüklerle zarif, ifadeli ellerine daha da ışıltı katıyor.

En değerli hediyeler



Sevgiyi anlatmanın en güzel yoludur mücevherler... Gülaylar Altın da altının benzersiz zarifliğini ve şıklığını yeni koleksiyonuna yansıtıyor. Her sezon etkileyici koleksiyonlar sunan Gülaylar Altın, 2007/2008 Sonbahar-Kış Koleksiyonu ile mücevher sevenlerin gözdesi olacak.

Tutkunun en asili



Kadınların mücevher tutkusunu bilen firmalar değerli taşlarla bezenmiş göz alıcı takıları görücüye çıkardı. İşte çekici takılardan örnekler....

Bayram ve yılbaşı gecesi şıklığınızı tamamlayacak mücevherler ışıltısıyla göz alıyor. Violetta da bu günlere özel hazırladığı modern ve çarpıcı tasarımlarını kadınların beğenisine sundu. Swarovski taşları ile işlenen modern kolye, küpe ve yüzük tasarımları özel günlerinizde tüm dikkatleri üzerinizde toplayacak. Klasik tasarımların dışında sıradışı takıların da yer altığı Violetta'nın yeni yıl koleksiyonunda, ay yıldız motifli kolyeler, sol anahtarı şeklindeki ışıltılı kolyeler en çok ilgi gören modeller arasında yer alıyor. Orjinal mücevher görüntüsündeki modeller de takı tutkunu kadınları cezbediyor.

18 Nisan 2008 Cuma

Takının Modası Hiç Geçmez



Giysi modası altı ayda bir değişse de mücevher modası kalıcıdır. Bu yüzden bu sezon moda olan altın takıları alırken, herzaman kullanabileceğinizi de göz ardı etmeyin. Eğer bütçeniz 22 ayar altın takıları almaya yeterli değilse, modayı altın rengindeki emitasyon takılarla da takip edebilirsiniz.

Altının muhteşem dönüşü



Mücevher modasında altın ya da altın tozuna bulanmış takılar gözde. Kulak ve boyunlar sezonda parıl parıl parlıyor.

Boyunları süsleyen büyük kolyelerde, sallantılı küpelerde, yüzüklerde ve bilekliklerde 2006 kış sezonunda altının hakimiyeti var.

Çağlar boyu kralların hazinelerini dolduran, en fakir gelinin ise hayat güvencesi olarak gördüğü altın, kılık değiştirdi ve yeniden geri döndü. Şimdi podyumlardaki altın tozuna bulanmış moda rüzgarının içinde parlıyor. Podyumların modası mücevher modasını da önemli ölçüde etkiliyor. Giysi modası altı ayda bir değişir ama mücevher modası kalıcıdır. Bu yıl ve önümüzdeki birkaç yıl, moda olacak akımlar çoktan belirlendi.

22 AYAR TAKILAR REVAÇTA
Özellikle Hindistan'ın yüzlerce yıllık mücevher sanatçılığından ilham alarak hazırlanmış 22 ayar takılar, boyunları dolduran büyük kolyeler, sallantılı küpeler şeklinde kullanılıyor. Bu yıl yeni tekniklerle çalışılmış tül kadar ince, ipek kadar hafif kumaş gibi dokunmuş altın bilezik, kolye ve küpeler, uçuşan tüller gibi boyunları ve kulakları süslüyor.

TÜY KADAR HAFİF KOLYELER
Karşıdan çok büyük duran kolyeler elinize alınca tüy kadar hafif. Bu yüzden çok büyük iri takılar şeklinde kullanılabiliyor ve göz dolduruyor.

Mücevher Denizi



Takı firması Zen, 8 kişinin hayallerini dinleyerek mücevher üretecek. Gelir, Deniz Temiz Derneği'ne bağışlanacak...

Rahmi Koç'un kurduğu Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), mücevher markası Zen ile özel bir işbirliği yaptı. Çırağan Sarayı'ndaki tanıtım toplantısında TURMEPA Genel Müdürü Levent Ballar, ZEN Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş ve sosyetenin ünlü simaları vardı. Zen'in Rahmi Koç, Monic Benardete, Suzan Sabancı Dinçer gibi 8 ünlü ismin hayallerinden yola çıkarak tasarlayacağı 8 özel mücevher, dernek yararına 6 Kasım 2007'de açık artırmaya sunulacak.

Zenginlere Ozel Altın Takvim



Bir Japon mücevher firması, zengin müşterileri için özel bir takvim hazırladı. 5.5 kilo ağırlığındaki som altından takvim, 172 bin dolara satılıyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun en ünlü mücevher mağazası, eşi benzeri olmayan özel bir takvim hazırladı. Ginza Tanaka Mücevher Mağazası, saf altından yapılan özel takvimleri 20 milyon 60 bin yen yani yaklaşık 172 bin dolardan satışa çıkarttı. 5.5 kilo ağırlığındaki bu özel takvim, sadece Japonlar için tasarlanmış. Takvimin üzerindeki haftanın günleri, Japonca yazılmış. Mağaza yetkilileri, bu özel takvimden kaç adet ürettiklerini açıklamazken, ilk gün 8 adet sipariş aldıklarını söyledi. Ginza Tanaka Mücevher Mağazası, 1992 yılında 10 santimetre büyüklüğünde, 1996'da ise 6 santimetre çapında saf altından takvimler üretmişti.

Göz kamaştıran mücevherler



Ünlü bir mücevher firmasının Esma Sultan Yalısı'nda düzenlediği 'Pırlanta Tasarım Yarışması'na Pınar Altuğ damga vurdu. Gecede, pırlantayı bir dakikalık dansla anlatan Pınar'a, tanıtım sırasında taktığı 50 bin dolarlık yüzük hediye edildi.

Tria (üç pırlantalı mücevher) yarışması, Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen muhteşem bir törenle yapıldı.

Pırlantalı mücevher tasarımında yaratıcılığı teşvik etmeyi ve Türk pırlanta sektörünün yeni tasarımcılarla tanışmasını sağlamayı amaçlayan yarışmada, Necibe Darcan tarafından tasarlanan, Molu Mücevher'in ürettiği 9.98 karat ağırlığındaki pırlanta Tria gerdanlığı birinci seçildi. Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gecede, bu yıl ki konusu tria (3 pırlantalı mücevher) olan yarışmada finale kalan 11 tasarımın oluşturduğu 2004 Tria Koleksiyonu, Cansu Dere, Ece Sükan, Esra Eron ve Sema Şimşek tarafından tanıtıldı.

YÜZÜK HEDİYE EDİLDİ
Finalist tasarımcılara ödüllerinin de sunulduğu gecede, Pınar Altuğ, "Bir pırlantanın doğuşu ile bir mücevher olarak kadında yeniden hayat buluşu"nun öyküsünü anlattı. Altuğ, Cengiz Abazoğlu'nun tasarladığı pırlanta işlemeli gece kıyafeti ve Tan Sağtürk'ün koreografisiyle dans ederek, pırlantanın yolculuğunu aktardı. Pınar Altuğ'un taktığı Tria'nın 300 bin dolarlık özel koleksiyonu göz kamaştırdı. Bu arada Altuğ'un taktığı yüzüğün kendisine hediye edildiği iddia edildi.

12 Nisan 2008 Cumartesi

Mücevher tutkusu



Sormaya gerek var mı bilmiyorum ama, 'çoğu kadının ailesi ve çocuğu dışında vazgeçemeyeceği üç şey nedir?' deseniz, eminim ki birinin cevabı mutlaka "Mücevherlerim" olacaktır! Peki ya sizce?.

Kadının süslenme tutkusu insanoğlunun var olduğundan günümüze dek süregelmiştir. Ve öyle görünüyor ki, bu tutku dünya var oldukça da devam edecek. Ilk çağlarda volkanik oluşumlardan elde ettikleri renkli taşlarla süslenmeye başlayan kadınların o dönemlerdeki tutkusu bugün had safhada.

PIRLANTANIN BÜYÜSÜ
Ülkemiz de dahil olma üzere dünyanın en ünlü dizaynırlarının ürettikleri mücevherler hanımların güzellikleri ve şıklıklarını tamamlayan unsurların başında geliyor. Öyle ki; sosyetenin ünlü isimleri, yaşam ve giyim tarzlarının yanı sıra taktıkları müvevherleriyle de tanınıyor. Pırlanta, zümrüt, yakut, safir ve elmas gibi değerli taşlar adeta bir tutku yaratıyor. Ve tabii hal böyle olunca da biricik eşlerini kıramayan beylere söylenecek tek söz kalıyor: "Allah size kuvvet versin..."

Bileğinizde mücevher gibi duracak saatler



PIERRE Cardin, piyasaya yeni çıkardığı 'Paves da Paris' ve 'Silhouette' modelleriyle dikkat çekiyor. Mücevherlerle süslenen her iki model de yüksek beğeniye sahip kadınlara hitap ediyor.

Aşk ve mücevher



Sevgi ve aşkı ifade etmek kişiye göre değişir... Bu kimi zaman sözcüklerle olur, kimi zaman da alınan anlamlı hediyelerle... HSY Yılmaz Mücevher, özgün tasarım ve işçilikle hazırladığı "Tria" koleksiyonunda her biri sembolik anlamlar taşıyan üç pırlanta bulunuyor. Sonsuz aşkı ifade eden koleksiyonda yüzük, kolye ve küpe yer alıyor.

100 bin yıllık mücevher



İsrail ve Cezayir'de yapılan kazı çalışmalarında, 25 bin ve 100 bin yıl önceye ait mücevherler bulundu. Yaklaşık 5 ay süren çalışmalar sonucunda 43 mücevher bulan Amerikalı ve İngiliz arkeologlar, mücevherlerin ilginç istiridye kabuklarından yapıldığını söyledi. Söz konusu mücevherler, Amerika'da sergilenecek.

Mücevher tutkunlarına



Mücevherlerinizi ne zaman ve nerede kullanacağınızı, nereden satın alacağınızı ve bakımını nasıl yapacağınızı biliyor musunuz?.

Kadınların dünyasında çok özel bir yeri vardır mücevherlerin. Işıltısıyla göz kamaştıran, paha biçilmez mücevherlere sahip olmak her kadına nasip olmaz. Ancak bilinmesi gerekir ki; mücevher sahibi olmanın, satın almanın, bakımının bazı incelikleri var. Harper's Bazaar dergisinin haberine göre, işte bu inceliklerden örnekler:

Sahte olmasın!

* Antika bir parça ya da kıymetli taş alırken dükkan sahibinden sertifika isteyin. Sertifikası yoksa, sahte olma ihtimali çok yüksektir.

* Tanınmış mücevhercilere gidin. Kandırılma ihtimaliniz çok daha düşüktür.

* İnternetten pırlanta almayın. İnternetteki müzayedeler, sizi sahtekarlıklara karşı koruyacak hukuki donanıma sahip değillerdir.

Bakımı

* Mücevherlerinizi en azından iki haftada bir temizleyin. Temizlemek için kullandığınız malzemenin amonyak, sirke ya da başka güçlü kimyasal içermediğinden emin olun. Bunlar, uzun vadede mücevheri bozar.

* Su ve sabundan uzak durun. Çünkü mücevheri matlaştırır.

* Yumuşak diş fırçaları tozunu almak için idealdir.

* Her zaman mücevherlerinizin kuru kalmasına özen gösterin. Su ve nem, paslanmalara ya da çıkartılması zor izleri oluşturur.

* Mücevherlerinizi ayrı torbalarda saklayarak, çizilmelerini önleyin.

Abartıdan kaçının

Mücevher sahibi olmanın ayrıcalığını yaşarken, onları nasıl, hangi kıyafetlerle kullanacağınızı da iyi bilmeniz gerekiyor. Örneğin, onları en umursamaz şekilde jeanler ve beyaz bir gömlekle kullanabilirsiniz. Eğer renkli taşlı bir mücevher takacaksanız, kıyafetinizdeki bir renge ya da makyajınıza uydurmayı deneyin. Ayrıca yaratıcılığınızı kullanarak küpeleri broş, broşları da saç tokası oarak kullanabilirsiniz. En önemlisi de, ortama uygun giyinmek. Eğlenceli bir gece için renkli taşlarla şıklığınızı tamamlayabirsiniz. Göz alıcı, parlak, ışıltılı takıları ise çok özel gecelere saklayın.