Reklam

18 Nisan 2008 Cuma

Altının muhteşem dönüşü



Mücevher modasında altın ya da altın tozuna bulanmış takılar gözde. Kulak ve boyunlar sezonda parıl parıl parlıyor.

Boyunları süsleyen büyük kolyelerde, sallantılı küpelerde, yüzüklerde ve bilekliklerde 2006 kış sezonunda altının hakimiyeti var.

Çağlar boyu kralların hazinelerini dolduran, en fakir gelinin ise hayat güvencesi olarak gördüğü altın, kılık değiştirdi ve yeniden geri döndü. Şimdi podyumlardaki altın tozuna bulanmış moda rüzgarının içinde parlıyor. Podyumların modası mücevher modasını da önemli ölçüde etkiliyor. Giysi modası altı ayda bir değişir ama mücevher modası kalıcıdır. Bu yıl ve önümüzdeki birkaç yıl, moda olacak akımlar çoktan belirlendi.

22 AYAR TAKILAR REVAÇTA
Özellikle Hindistan'ın yüzlerce yıllık mücevher sanatçılığından ilham alarak hazırlanmış 22 ayar takılar, boyunları dolduran büyük kolyeler, sallantılı küpeler şeklinde kullanılıyor. Bu yıl yeni tekniklerle çalışılmış tül kadar ince, ipek kadar hafif kumaş gibi dokunmuş altın bilezik, kolye ve küpeler, uçuşan tüller gibi boyunları ve kulakları süslüyor.

TÜY KADAR HAFİF KOLYELER
Karşıdan çok büyük duran kolyeler elinize alınca tüy kadar hafif. Bu yüzden çok büyük iri takılar şeklinde kullanılabiliyor ve göz dolduruyor.

Hiç yorum yok: