Reklam

29 Nisan 2008 Salı

Mücevher tutkunlarına



Mücevherlerinizi ne zaman ve nerede kullanacağınızı, nereden satın alacağınızı ve bakımını nasıl yapacağınızı biliyor musunuz?

Kadınların dünyasında çok özel bir yeri vardır mücevherlerin. Işıltısıyla göz kamaştıran, paha biçilmez mücevherlere sahip olmak her kadına nasip olmaz. Ancak bilinmesi gerekir ki; mücevher sahibi olmanın, satın almanın, bakımının bazı incelikleri var. Harper's Bazaar dergisinin haberine göre, işte bu inceliklerden örnekler:

Sahte olmasın!

* Antika bir parça ya da kıymetli taş alırken dükkan sahibinden sertifika isteyin. Sertifikası yoksa, sahte olma ihtimali çok yüksektir.

* Tanınmış mücevhercilere gidin. Kandırılma ihtimaliniz çok daha düşüktür.

* İnternetten pırlanta almayın. İnternetteki müzayedeler, sizi sahtekarlıklara karşı koruyacak hukuki donanıma sahip değillerdir.

Bakımı

* Mücevherlerinizi en azından iki haftada bir temizleyin. Temizlemek için kullandığınız malzemenin amonyak, sirke ya da başka güçlü kimyasal içermediğinden emin olun. Bunlar, uzun vadede mücevheri bozar.

* Su ve sabundan uzak durun. Çünkü mücevheri matlaştırır.

* Yumuşak diş fırçaları tozunu almak için idealdir.

* Her zaman mücevherlerinizin kuru kalmasına özen gösterin. Su ve nem, paslanmalara ya da çıkartılması zor izleri oluşturur.

* Mücevherlerinizi ayrı torbalarda saklayarak, çizilmelerini önleyin.

Abartıdan kaçının

Mücevher sahibi olmanın ayrıcalığını yaşarken, onları nasıl, hangi kıyafetlerle kullanacağınızı da iyi bilmeniz gerekiyor. Örneğin, onları en umursamaz şekilde jeanler ve beyaz bir gömlekle kullanabilirsiniz. Eğer renkli taşlı bir mücevher takacaksanız, kıyafetinizdeki bir renge ya da makyajınıza uydurmayı deneyin. Ayrıca yaratıcılığınızı kullanarak küpeleri broş, broşları da saç tokası oarak kullanabilirsiniz. En önemlisi de, ortama uygun giyinmek. Eğlenceli bir gece için renkli taşlarla şıklığınızı tamamlayabirsiniz. Göz alıcı, parlak, ışıltılı takıları ise çok özel gecelere saklayın.

Hiç yorum yok: