Reklam

29 Nisan 2008 Salı

Dünyayı mücevherle donattık



Türkiye mücevher ihracatında patlama yaşıyor. Yılın ilk 2 ayında yapılan değerli taş ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 447 arttı.

Yeraltı zenginlikleriyle dikkat çeken Türkiye, değerli taşlarıyla dünyanın gözünü alıyor! Mücevher ihracatımız da her geçen yıl daha da yükseliyor. Bu yılın ilk iki ayında 'İnciler, kıymetli taşlar ve metal paralar' ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 447 artarak 2 milyar dolara yaklaştı.

REKOR ARTIŞ
İki aylık ihracat, neredeyse geçen yılın tümündeki tutarı yakaladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ocak-Şubat döneminde 'İnciler, kıymetli taşlar ve metal paralar'da ihracat tutarı 1 milyar 996.6 milyon dolara ulaştı.

İNCİLER, KIYMETLİ TAŞLAR
Söz konusu fasılda ihracat tutarı geçen yılın aynı döneminde 365 milyon, tümünde de 2 milyar 623.8 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. İnciler, kıymetli taşlar ve metal paralar ihracatının geçen yılın ilk iki ayında toplam ihracatta yüzde 0.3 olan payı, bu yıl yüzde 9.2'ye ulaştı. Geçen yıla göre yaşanan yüzde 447 rekor ihracat artışı dikkati çekti.

Hiç yorum yok: