Reklam

8 Ekim 2008 Çarşamba

Krizde Mucevher ve Mucevher Sigortasi Ragbet Goruyor



Piyasalarda yaşanan dalgalanmanın altın, mücevher ve koleksiyonlara olan ilgiyi artırması, bu kategorideki sigorta faaliyetlerinde de ciddi hareketliliğe yol açtı.

Global ekonomik kriz, başta hisse senedi ve tahvil olmak üzere varlık fiyatlarını geriletirken güvenli liman olarak kabul edilen altına olan talepte artış yaşanıyor. Türkiye ve yurtdışı ofisleri aracılığıyla yaklaşık 25 milyar dolarlık riski yöneten Martin&Martin Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Can Ateş, son dönemde kendilerine gelen taleplerde, sigorta yapılması için aracılık edilmesi istenen kalemler arasında koleksiyonlar ve mücevherlerin ön plana çıktığını belirtti.
Daha çok büyük ticari kurumların sigorta taleplerini yerine getirdiklerini söylemekle birlikte bireysel alana da hizmet verdiklerini dile getiren Ateş, şöyle devam etti:

Para, koleksiyona gidiyor
“Çalıştığımız kurumların üst düzey yöneticilerinin bireysel sigorta ihtiyaçlarını da bireysel departmanlarımız aracılığıyla planlıyoruz. Ekonomik krizin başladığı 14 aydan bu yana bireysel bazda sigorta poliçelerinde önemli bir artış var. Bu da insanların sahip oldukları varlıkları yerine koymanın çok zor olduğu bir dönemde sigortaya yöneldiklerini gösteriyor.
Ayrıca bu aralar önemli resim koleksiyonlarını da teminat altına almaya başladık. Bu koleksiyonların değeri bazen 3 ile 5 milyon doları, hatta daha fazlasını bulabiliyor. Bu dönemde koleksiyonlara para yatırmayı uygun bulanlar olduğu gibi, kriz nedeniyle nakde sıkışanlar da koleksiyonlarını yeni alıcılara satıyor.
Mücevher sigortasında ise gözle görülür bir artış var. Bu da insanların güvenlik amacıyla altına yöneldiklerini gösteriyor.

Hiç yorum yok: