Reklam

29 Ekim 2008 Çarşamba

Büyük Cantalar, Iri Tasli Kolyeler, Yuksek Okceli Ayakkabilar...



Kıyafetin tamamlayıcısı aksesuarlar, sonbahar kış sezonunda abartıda sınır tanımıyor. Büyük çantalar, yüksek ökçeli ayakkabılar, iri taşlı kolyeler iddialı gibi görünse de kıyafete ayrı bir hava veriyor..

Ayakkabı, çanta, bilezik, kolye ya da küpe gibi aksesuarların kıyafetlerin önüne geçtiğini, moda dergilerindeki çekimlerden görmüş olmalısınız.
Aksesuara düşkün olmayan biri için bu sezonun tam bir kabus olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sonbahar-kış sezonunda aksesuarsız olma şansınız neredeyse hiç yok. Hatta ufak tefek aksesuarlarla modaya uyum sağlayamayacağınız için hiç aksesuar takmayın daha iyi! Saati bile uzun süre takamayan benim gibi aksesuar düşmanları ne yapacak bilemiyorum ama aksesuar tutkunlarının öne çıkacağına hiç şüphe yok.
Ayakkabı ve çantanın, kıyafetin tamamlayıcıları oldukları bir gerçek. Ama yeni koleksiyonlarda, sıra sıra inceli kalınlı zincirler, iri taşlı boyunda biten tasma görünümlü kolyeler, en az üç-dört tane takılan bileklikler de ayakkabı ve çanta kadar söz sahibi.

İnce topuklu ayakkabı
Topuk boylarının 15 cm.'lere kadar çıktığını daha önce söylemiş, hatta bu ayakkabıları giyenleri uyarmıştık! Stiletto, yani ince topuklu ayakkabılar çok seksi olmalarına rağmen üzerinde bütün günü geçirmek bir yana, ayakta durmak bile dert. Yves Saint Laurent, Versace, Christian Louboutin'in yeni sezon ayakkabı tasarımları ise giymek için olmasa da seyretmek için harika... İlla giyecekseniz siyah rugan olanlarını deneyin.

Taşlı tasmalar
Mücevher görünümündeki renkli taşlarla süslü, boyunda biten kolyeler yeni sezonda çok moda. Hatta bu kolyeler, kıyafetinizi direkt ikinci plana itip, dikkati kendine çekiyor. Balenciaga'dan Alexander McQueen'e kadar pek çok tasarımcının koleksiyonunda en az kıyafetler kadar tasma kolyeler de ses getiriyor. Sade siyah bir elbiseyi farklı bir havaya sokmanın yepyeni bir yolu da bu kolyeler.
Pırlanta görünümlü beyaz ve renkli taşlı kristal kolyeler sezonun favorileri.

Krokodil ve büyük olsun
Yeni sezon 'lüks' diye bağırıyor. Krokodil derisi çantalar, birkaç sezondur modaydı ama bu sezon daha da büyüyerek vitrinleri süslemeye başladı. Üstelik daha önce moda olan siyah ya da koyu kahverengi gibi klasik renk ve modellerin aksine kırmızı gibi canlı renkte çantalar çok moda. Yani eğer krokodil derisinden bir çantanız varsa, şimdi de kırmızı krokodil çantanızın olması lazım! Doğru Christian Dior ya da Versace'ye...

Sıra sıra zincirler
Givenchy'nin zincir kolyelerini nasıl boynunuz ağrımadan taşırsınız bilemiyoruz ama sezona damgasını vuran aksesuarların başında bunlar geliyor. Özellikle gümüş görünümlü bu kalın zincirlerden bir tane yetmediğini de belirtelim! Aksesuarınızla fark edilmek istiyorsanız, boynunuzun taşıyabildiği kadar sıralayın. Siyahla çok uyumlu olan bu kolyeyi taktıktan sonra başka bir aksesuara gerek yok...

Şapkanız konuşsun
Önümüzdeki günlerde ülkemizde de açılacak olan ünlü Amerikan markası Ralph Lauren'in moda dergilerindeki ilanları dikkatinizi çekmiş olmalı. Bu ilanlarda kıyafetlerden önce şapkalar göze çarpıyor. Eğer şapka seviyor ve abartıdan hoşlanıyorsanız, neden olmasın? Bırakın aksesuarınız konuşsun...

Aksesuar notları
* Postacı tarzı uzun saplı çantalar çok moda. Çok kullanışlı olan, yandan asabileceğiniz bu çantaların en favorisi de ünlü Fransız aksesuar firması Heres'in postacı çantası...
* Çanta tutkunlarına duyurulur; gümüş deri çantalar hem gece hem de gündüz için yeni bir alternatif. Aynı zamanda Chanel'in zincir saplı çantalarından esinlenen moda tasarımcıları, koleksiyonlarına bol bol zincir saplı çantalar koymuş; bunlardan edinmenin tam zamanı.
* El çantaları yine çok var. Bu sefer renkleriyle ya da üzerindeki taşlarla öne çıkıyorlar...
* Opak çoraplar geçen sene olduğu gibi bu sene de çok moda. Ancak siyah opaklara alternatif, renkli olanları. Yine de bacaklarınız ince değilse siz siyahtan şaşmayın!

Hiç yorum yok: