Reklam

24 Kasım 2007 Cumartesi

Pırlantalı Telefonda İngiltere'yi de Solladık

El Yapımı Olan ve Yapımında Safir, Titanyum, Pırlanta Gibi Değerli Taşlar Kullanılan Cep Telefonu Markası Vertu, Türkiye'de Fazla İlgi Görünce İki Mağaza Açma Kararı Verdi.

Vertu, Türkiye’den 250 bin dolarlık iki tane cep telefonu siparişi de aldı. Vertu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Ralf Kern, Türkiye’nin satışta ürünün üretildiği İngiltere’yi geride bıraktığını söyledi.

İNGİLİZ el yapımı cep telefonu üreticisi Vertu’nun Türkiye’deki satışları, üretildiği İngiltere’den daha fazla olunca şirket Türkiye’de iki mağaza açma kararı aldı. Mağazaların ilki 2008 Mart ayında İstanbul’da Akaretler’deki W Otel’de açılırken, ikincisinin Ankara’da açılması planlanıyor. El yapımı olması dışında titanyum, pırlanta, safir gibi değerli taşların kullanıldığı Vertu, Türkiye’deki satışlarını iki buçuk katına çıkardı. Türkiye’de, 2006’da 800 el yapımı Vertu telefon satılırken, bu rakam 2007’de 2 bine yaklaştı. Türkiye’de, Ascent, Signature ve Constellation modelleri bulunan cep telefonu üreticisi, Ascent Ti’yi de pazara sundu. Vertu cep telefonlarını fiyatları, 4 bin Euro’dan başlayarak 300 bin Euro’ya kadar çıkıyor.

İNGİLTERE’Yİ GERİDE BIRAKTI: Vertu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Ralf Kern, Vertu’nun Türkiye’de beklediklerinden daha iyi gelişim gösterdiğini vurgulayarak, dağıtım olarak İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana gibi büyükşehirlerde faaliyetleri bulunduğunu, ancak biri İstanbul, diğeri Ankara’da olmak üzere iki mağaza açma planlarının olduğunu açıkladı. Türkiye’nin bölgede en çok talep gördükleri ilk beş ülke arasında yer aldığını belirten Kern, Türkiye’de satışlarının Almanya, Fransa gibi ülkelerle benzer olduğunu, Türkiye’nin ürünün üretildiği İngiltere’yi geride bıraktığını kaydetti.

DÜĞÜN HEDİYESİ OLUYOR: Ralf Kern, Türklerin aile ve arkadaşlarına karşı çok cömert olduğunu aktararak, Vertu telefonların düğün gibi özel etkinliklerde hediye olarak da verildiğini anlattı. Türk müşterilerinin cep telefonlarının özelliklerini çok beğendiklerini ve talep ettiklerini ifade eden Kern, lüks cep telefonlarının on yıl içinde dünyada 2-3 milyon satacağını belirtti. Kern, "Dünyada 500 noktada satışımız bulunuyor. 30 mağazaya, 30 tane daha ekleyeceğiz" dedi.

250 BİN DOLARLIK CEPTEN İKİ SİPARİŞ: Vertu’nun Türkiye’deki dağıtıcı Capezo’nun Kurucusu Sena Cerrahoğlu ise, 250 bin Euro’luk telefonlardan iki sipariş aldıklarını belirten Cerrahoğlu, Vertu telefonları Türkiye’de kullanan ünlüler arasında Tarkan, Bülent Ersoy, Ömer Karacan, Ali Kibar, dünyada ise David Beckham, Tom Ford, Donald Trump, Madonna gibi sanat ve iş dünyasından insanların yer aldığını aktardı. Cerrahoğlu, Türkiye’de yeni pazara sunulan Ascent Ti’de görüntülü haberleşmeyi sağlayan 3G, megapiksel kamera ve otofokus özelliğinin de bulunduğunu anlattı.

Yapımı aylar sürüyor kullanım süresi on yıl

TİTANYUM gövdeye sahip Vertu cep telefonlarında, safir ve diğer değerli taşlar da kullanılıyor. Vertu telefonların üretimi aylar alıyor. Vertu’lar standart telefona göre, ağır ve sağlam. Vertu telefonların kullanım süresi 10 yılı buluyor. Telefonlar, çarpmaya, düşmeye de dayanıklı. El yapımı cep telefonu üreticisi Vertu’nun Ürün Pazarlama Müdürü Kevin Duffy ise, Vertu’nun tasarımlarında ilhamı, motor yarışları, spor arabalardan aldığını, Ferrari ve Lamborghini tasarımında limitli versiyonlar ürettiklerini aktardı. Duffy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cep telefonlarının üretiminde safir ve seramik de kullanılıyor. En kaliteli deriler kullanılıyor."

Yeni modeli Ascent Ti’de otomobillerden esinlendi

EL yapımı cep telefonu üreticisi Vertu, yeni modeli Ascent Ti’yi Türkiye’de pazara sundu. Ağırlığı 160 gram olan Ascent Ti’nin fiyatı 5 bin 400 Euro olarak belirlendi. Vertu Ascent Ti’in tasarımında ve teknik özelliklerinin belirlenmesinde spor arabalardan esinlenildi. Hatları güçlü bir otomobilin net ve keskin kıvrımlarına sahip. Ascent Ti’de, tabaklanmış deriden çizilmeye dayanıklı safir, kristal yüzey ve yüksek oranda cilalı seramiğe kadar her bir bileşen kullanılıyor. James Bond film müziklerinin bestecisi David Arold da, Vertu Ascent Ti’ye özel ses tonları geliştirdi.

Hiç yorum yok: