Reklam

12 Kasım 2007 Pazartesi

Manukyan`ın mücevherinin sırrı

Genelev patroniçesi Matild Manukyan`ın 10 yıldır bankada unuttuğu altın broşu zaman aşımından devlete kaldı. TMSF mücevheri müzayedede sattırdı. Açılış fiyatı olan 300 YTL`ye satılan broştaki semboller dikkat çekti.

Ünlü genelev patroniçesi Matild Manukyan `ın ABN Amro Bank `ta 10 yıl boyunca unuttuğu altın broş zaman aşımı nedeniyle devlete kaldı. Tek varisi olan oğlu Kerope Çilingir , 3 aylık yasal süresinde zarfında broşu almak için başvuruda bulunmadı. Bunun üzerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF ), banka kasalarında unutulan ve zaman aşımına uğrayan altın paralar ile mücevher ve hisse senetleri Antik A .Ş aracılığı ile açık artırma usulü satışa çıkardı. Satış 7 Haziran`da yapıldı.

KİMSE ARTIRMADI

TMSF , hazineye kalan mücevherleri satışa sunmadan önce, değerleri tespit etmek için 4 firmadan mücevher ustaları çağırdı. Manukyan `ın broşunu inceleyen usta, broşun sahte olmadığını söyledi. Ustalarla birlikte bulunan TMSF görevlisi ustaya `Sahte olmadığını nasıl anladınız?` diye sordu. Usta, `Bu broşu yapan usta masondur ve işlediği mücevherlere masonik sembol yapar. Oradan anladım` dedi. Broşun üzerindeki sembolün ne olduğunu öğrenmek için aradığımız mücevher ustası, ne bu sırrın deşifre edilmesini, adının da açıklanmasını istemedi. Manukyan `ın broşu için kimse artırmaya gitmedi. Broş, 300 YTL `ye satıldı.

MASONİK SEMBOLLER

Masonlukta sembollere büyük önem veriliyor. Masonik sembollerin bir çoğunu Amerikan doları üzerinde görmek mümkün. `Üçgen içinde göz` mason localarının değişmez sembolü. En çok bilineni ise iç içe geçmiş bir gönye ve pergel. Bir diğer ünlü sembolü ise iç içe geçmiş iki üçgenden oluşan altı köşeli yıldız. Masonluğun sembolleri arasında yer alan önemli bir kavram da `dul kadın` tasviri olduğu biliniyor.

Bugün

Hiç yorum yok: