Reklam

13 Eylül 2007 Perşembe

TAKI VE MÜCEVHER TRENDLERİ

Herkese tekrar merhaba… Şu sıralar tüm kuyumculuk sektörü tatlı bir telaş içinde… 24 Martta, yabancı ve türk ziyaretçilerin geleceği Kuyumculuk fuarı başlıyor.

Yıllardır izlemekte olduğum bu fuarı oldukça başarılı buluyorum.. Basel/İsviçre de ve Vicenza/İtalya da yapılan fuarlardan hiçbir farkı yok bu fuarın.. Yıllar geçtikçe de yabancı ziyaretçilerin oranı artıyor.. Türkiye gerçekten global kuyumculuk sektöründe çok önemli bir yere doğru gidiyor.

Katılımcı firmaların standları her zaman göz dolduruyor, standlarda sergilenecek koleksiyonların hazırlıkları da aylar öncesinden başlıyor tabii. Önce ki yıllarda oldukça başarılı olan bu fuarın da,daha öncekilerden iyi olacağına eminim. Aslında gördüğüm tüm koleksiyonlarla ilgili yorumlarımı ve fuarın genelini 24 marttan sonra yazacağım. Ama şimdiden, bu fuara dikkatleri çekmek istedim.

Moda, yine her zaman ki gibi bize bir sürpriz yapıyor ve trend etnik görünüme bürünüyor. Tekstil ve bijuteri de gördüğümüz bu eğilim, elbette yine kuyumculuk ve mücevher sektörüne yansıyor. Çok popüler olan kuş tüyü malzemesini İtalyan firmalarının altınla birleştirdiğini görüyoruz. Etnik denince ilk akla gelen her zaman Hint tarzı olduğu için, bunun yansımalarını da kuyumculukta görüyoruz.



Birebir altın pulların üzerinde hint yazıları ve resimleri ön planda. Hindistan aslında takıda gerçekten çok yaratıcı. Kültürel özelliklerini takıya yansıtmada oldukça başarılılar. Otantik sembollerinin kolye ucu ve küpe olarak kullanılması, özellikle Hint kadınlarının kullandığı, kalın ve oval bilezikler çok moda. Altın, aslında en büyük çağını, yazın devamıyla birlikte kışta da yaşayacak. O yüzden, ne kadar kalın altın bileziğiniz varsa çekmecelerden çıkarın. Özellikle de eğer bu kalın altın bileziklerinizin üzerinde gül desenleriniz varsa, en popüleri onlar.




Eğer, ünlü ressam Frida’nın fotoğrafının olduğu bir altın yüzük bulursanız, sakın kaçırmayın!!! Kuyumculardan ince zincir almaktan vazgeçin, geniş ve büyük hakalı zincirler alıp, 2 ya da 3 tane zinciri üst üste takın. Bu zincirlere de, yarı değerli taşlarla birlikte etnik öğeler eklemesini isteyin. Bu etnik öğeler, cumhuriyet altını bile olabilir. Nazar boncukları da ekleyebilirsiniz. Çünkü şu anda trend, tamamen etnik takılar. Eğer gümüş kullanmayı seviyorsanız, gümüşü parlak olarak değil, eskitilmiş ya da genelde bilinen şekliyle karartılmış olarak kullanmayı tercih edin.

Yukarıda bahsettiğimiz takılarla bu yaz daha güzel olacak.. Takıyla ilgilenen herkesi,24 Martta başlayacak olan kuyumculuk fuarını görmelerini tavsiye ediyorum. Bir daha ki yazımda da, bu fuarda gördüğüm koleksiyonlar ve fuarın genel görünümünden bahsedeceğim.

Mutlu Kalın :))

DENİZ KAPROL

Hiç yorum yok: