Reklam

30 Mart 2008 Pazar

Mahkumlar mücevher yapıp satacak



Türkiye’de ilk kez özel bir firma, cezaevinde atölye kuruyor. Adalet Bakanlığı, ilk anlaşmayı, Mardin’in Midyat Kapalı Cezaevi için bir kuyumcu firmasıyla yaptı. Firma, mücevherlerini mahkumlara yaptıracak, karşılığında para verecek.

İstanbul’da faaliyet gösteren Akgün Kuyumculuk Firması ve Adalet Bakanlığı’nın yaptığı anlaşma sonucu, Midyat M-Tipi Kapalı Cezaevi’nde, gümüş mücevher atölyesi açılıyor.

Akgün Kuyumculuk Halkla İlişkiler Sorumlusu Savaş Aytunca, şimdiye dek cezaevlerinde sadece yönetimlerce atölyeler kurulup üretim yapıldığını belirterek, açacakları gümüş takı üretim atölyesinin bu konuda bir ilk olacağını söyledi.

TELKARİ İŞLEYECEKLER
Aytunca, “Midyat Cezaevi’ndeki mahkumların bu proje ile hem vakitlerini en iyi şekilde değerlendirme fırsatı bulacaklarını, hem de son dönemde yükselen bir trende sahip kuyumculuk mesleğini öğreneceklerini” söyledi ve şöyle devam etti:

“İstanbul’dan 3 telkari ustamızı bu çalışma için Midyat’a götüreceğiz. Atölyede çok çeşitli gümüş takı işleri üretilecek. Yaklaşık 250 bin dolar maliyetle oluşturulan atölyede ilk aşamada 60 mahkum çalışacak. Atölyede çalışacak mahkumlar hem meslek öğrenecek hem de belli bir ücret alacak.”

Aytunca, atölye açılışının Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Akgün Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok: