Reklam

21 Şubat 2008 Perşembe

Osmanlı'da Mücevher Geleneği



Turkish Cultural Foundation (Türk Kültür Vakfı), Türk kültürü ve sanatı konusunda düzenlediği konferansları Ocak ayında da sürdürüyor.

30 Ocak 2008 Çarşamba günü, saat 14:00-15:30 arasında Vakfın İstanbul Taksim'deki merkezinde gerçekleşecek olan "Osmanlı'da Mücevher Geleneği" konulu konferansın bu ayki konuğu TAÇ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gül İrepoğlu.

Konferans dizisi ile özellikle Türkiye'de yaşayan yabancılara Türk kültürü ve sanatının farklı alanları hakkında bilgi verilmesi hedefleniyor.

Konferanslara ülkemizde yaşayan diplomatik misyon yetkilileri ile eşlerinin yanısıra bilim, kültür ve sanat çevresinden çok sayıda davetli katılıyor.

"Osmanlı'da Mücevher Geleneği" konferansında geniş topraklara yayılmış bir imparatorluğun kültürel ve sosyal yapısındaki çeşitliliğinin mücevher sanatına nasıl yansıdığı aktarılacak.

Osmanlı mücevherlerinde kullanılan taş ve materyallerin zenginliği ile padişah, saray erkanı ve hanımlarının beğeni ve tercihleri keyifli bir söyleşide ele alınacak.

Osmanlı'da takı sanatının her yönüyle anlatılacağı Konferansta mücevherin Osmanlı'daki tarihi ve sosyal statü aracı olarak önemine de değinilecek.

Hiç yorum yok: